DITA E KONSUMATORIT

E udhëhequr nga Eva Martelli

Laboratori do të zhvillohet ONLINE me një numër maksimal prej 25 pjesëmarrësish.

PJESMARRJA SHT FALAS.

Kërkohet rezervimi në linkun e mëposhtme https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0kfuuqrjIsGdEHy3Y9NpzN7eiqj04HYn7G info në: 3391373486 ose 3491357990

Në rezervimin do të jetë e nevojshme të tregoni nëse keni nevojë për një lehtësues të gjuhës dhe në cilën gjuhë midis: rusisht, kineze, arabisht, shqip, rumene, anglisht dhe frëngjisht. Eshtë gjithashtu e mundur të keni lehtësimi në LIS, gjithmonë duke rezervuar dhe treguar nevojën.

REGJISTRIMI Brenda 5 SHTATOR 2021

Laboratori zgjat 15 orë i ndarë në disa ditë të shënuara në kalendar.

  DATADITA E NJË KONSUMATORI Eva Martelli
07/09/21 E martë18.00 /20.00
09/09/21 E enjte18.00 /20.00
14/09/21 E martë18.00 /20.00
16/09/21 E enjte18.00 /20.00
21/09/21 E martë18.00 /20.00
23/09/21 E enjte18.00 /20.00
28/09/21 E martë18.00 /20.00

Adresuar pjesëmarrëve të moshës 14 vjeç e lart.

Duke filluar nga një model i “teatrit pjesëmarrës” që vë qytetarin si aktor dhe motor i një përvoje të përbashkët kulturore, laboratori përbëhet nga organizimi i një rruge organike të reflektimit artistik dhe kulturor mbi ekologjinë duke filluar nga kuptimi etimologjik i termit. Pjesëmarrësit do të ftohen të studiojnë konceptet themelore siç janë të mirat e zakonshme dhe përgjegjësia individuale dhe kolektive ndaj Shtëpisë / Tokës që na mikpret.

Secili pjesëmarrës do të ftohet të prodhojë një tekst me titull “Një ditë e konsumatorit”, rezultati i një analize të kujdesshme të sjelljes së dikujt në lidhje me humbjen e ujit, energjisë,të ushqimit dheprodhimit të mbeturinave. Në këte faze të laboratorit ne do të përpiqemi të stimulojm një proces shkrimi që merr parasysh situatat komike ose surreale në të cilat ndodhemi çdo ditë. Secili pjesëmarrës do të jetë i lirë të përdorë stilin dhe gjuhën që i përshtatet më shumë në aftësinë e tij narrative, duke përdorur pa dallim gjuhën italiane, dialektore, të huaj ose gjuhën e shenjave.Tekstet e prodhuara më pas do të interpretohen dhe kthehen përmes prodhimit të videove të shkurtra.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: