KONKURS IDESH ” TË TREGOJ NATYREN”

Drejtuar nga Cristian Zulli

Laboratori, që zgjat 15 orë, do të zhvillohet ONLINE me një numër maksimal prej 30 pjesëmarrësit e zgjedhur duke filluar nga fituesi i konkursit e ideve ‘’do t’ju tregoj për natyrën “, me afat 20 Gusht 2021.

PJESMARRJA ISSHT FALAS.

Kalendari do të vendoset me autorët e tregimit fitues.

Konkursi është drejtuar të miturve të moshës 8 deri 10 vjeç, të cilët mund të marrin pjesë në konkursin e ideve:

si klasa V e një shkolle në territorin rajonal

si subjekte publike dhe private që organizojnë veprimtari edukative verore

si individë

Me mbështetjen dhe udhëzimin e vazhdueshëm të mësuesve, arsimtarëve, familjeve, në bazë të njohuritë e tyre dhe përvojat e tyre të përditshme, pjesëmarrësit, duke i dhënë vullnet të lirë krijimtarisë e tyre, ata do të provojnë forcat e tyre në prodhimin e një teksti, në formën e një tregimi, duke zgjedhur lirisht midis deklinimeve të ndryshme të mundshme (trillim, fabul, përrallë, histori detektive, aventurë,Fantazi…). Rregulli është… pa rregulla, pa kufizime në imagjinatë!

Për të marrë pjesë, thjesht dërgoni me 20.08.2021 në adresat e emailit: favoleinvaligia@gmail.com

abruzzo@cdca.it

një tregim në formën e një tregimi të shkurtër, duke marrë si pikënisje temat e mëposhtme:

a) “Cikli i mbetjeve, transferimi korrekt dhe riciklimi i mallrave në fund të jetës së tyre: 4R”.

b) “Dëmi i shkaktuar nga braktisja e mbeturinave në natyrë dhe përfitimet sociale, mjedisore dhe ekonomike dhe avantazhi i sjelljes së përgjegjshme dhe të qëndrueshme “.

c) “Përdorime alternative të ushqimit – shmang humbjet e ushqimit dhe më shumë”.

d) “Zhvillimi i qëndrueshëm, ndryshimi i klimës dhe ekonomia qarkore – si të kemi sjellje te përgjegjshme”.

10 shtator 2021. Projekti “Nëse më braktis … nuk vlen! – të njohësh dhe të parandalosh

Përfundoi punëtorinë teatrore “TË TREGOJ NATYREN” e kryer nga Cristian Zulli dhe e mbajtur nga 6 deri më 10 shtator 2021!

Instituti Gjithëpërfshirës ‘B. Croce ‘di Paglieta, fitues i konkursit të ideve me tregimin “SOS uji: Humbni ose kurseni”, ka komplekse shkollore si në Komunën e Paglieta ashtu edhe në Komunën e Torino Di Sangro:

punëtoria u zhvillua në mëngjes në Paglieta dhe pasdite në Torino di Sangro, duke lejuar që të dy grupet të marrin pjesë.

Ne jemi të kënaqur me angazhimin e pjesëmarrësve që na kanë dhënë emocione dhe më shumë se çdo gjë tjetër besimin në vetë-shprehje!

IC Paglieta ka treguar aftësi dhe ndjeshmëri të madhe në studimin e një çështjeje shumë të rëndësishme: atë të respektimit të burimit të ujit, themelor për jetën!

Ne e përfunduam punëtorinë me një moment ndarjeje me familjet, në mënyrë që t’u lejojmë atyre një përvojë të drejtpërdrejtë të udhëtimit të bërë gjatë 15 orëve të “TË TREGOJ NATYREN”!

Se shpejti!

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: