URI PER TREGIME

E udhëhequr nga Marcello Sacerdote

Laboratori do të zhvillohet në prezencë me maksimumi 25 pjesëmarrës.

PJESMARRJA ISSHT FALAS.

Kërkohet rezervimi në linkun e mëposhtëme https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZItceqtqDMvGtTVHzO0mylq0Zg4Vr4D-fKl info në 3406152344 ose 3491357990 

Aktivitetet në prezencë do të zhvillohen në Gagliano Aterno (AQ) në ambientet e P.zza del Popolo snc – ish kopshti komunal. Mundësia e pjesëmarrjes në internet si dëgjues është e garantuar përmes një platformë të dedikuar. Rezervimi kërkohet gjithashtu për pjesëmarrjen në distancë si dëgjues përmes linkut qe vijon https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZItceqtqDMvGtTVHzO0mylq0Zg4Vr4D-fKl

Në rezervim do të jetë e nevojshme të tregoni nëse keni nevojë për një lehtësues të gjuhës dhe në cilën gjuhë midis: rusisht, kineze, arabisht, shqip, rumanisht, anglisht dhe frëngjisht. Eshtë gjithashtu e mundur të keni ndihmë në LIS, gjithmonë duke rezervuar dhe treguar nevojën.

Regjistrimi brenda 29 GUSHT 2021.

Laboratori zgjat 15 orë i ndarë në disa ditë të renditura në kalendar.

  DATAURI PËR HISTORI Marcello Sacerdote
31/08/21 E martë20-22
02/09/21 E enjte20-22
06/09/21 E hënë20-22
09/09/21 E enjte20-22
13/09/21 E hënë20-22
23/09/21 E enjte19-22
27/09/21 E hënë20-22

Laboratori u drejtohet të rriturve të moshës 18 vjeç e lart dhe është një udhëtim teatror rreth temës së kultures ushqimore: ngrënia është shumë më tepër sesa një instinkt mbijetese ose realizimi i një domosdoshmërie biologjike. Eshtë një gjest themelor i kulturës njerëzore, i strukturës shoqërore dhe i historisë e saj. Eshtë diçka që tregon për ne. Përmes praktikës së teatrit dhe tregimit do të trajtohet tema e ushqimit, duke filluar nga përvojat personale gastronomike që i referohen historive, kujtime emocionale ose familjare, receta lokale, tradita të kuzhinës, deri në reflektime më të gjera të raportuara me ngjarjet aktuale dhe dimensionet e zhvillimit etik dhe të qëndrueshëm. Qëllimi është të përballojm temën në mënyrë krijuese, dialektike, pjesëmarrëse, e gjallë dhe e vetëdijshme, brenda një laboratori trajnimi i arritshëm për të gjithë,dhe synon një kthim të hapur për publikun, në të cilin pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të ndajnë materialet e zhvilluara gjatë përvojës.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: