“Se mi lasci… non vale! – conoscere e prevenire” RUM/RON

Se mi lasci…non vale

##ȘTIRI – PARTICIPAȚI LA CONCURSUL DE IDEI „VĂ SPUN DESPRE NATURĂ” 👉 tu deschizi FB: https://fb.me/e/WRuhrqZu

📣📢 CÂȘTIGĂTORUL concursului „VĂ spun despre natură”: Istituto Comprensivo Benedetto Croce din Paglieta (CH), cu povestea „SOS water: Waste Or Save?” 👉https://cdcaabruzzoaps.wordpress.com/2021/08/29/ti-racconto-la-natura-vincitore-del-concorso-ita-eng-fr-chi-zho-rus-rum-ron-alb-squi

##ȘTIRI – ATELIERUL TEATRULUI „FOAME DE POVESTI” – METODĂ DE PARTICIPARE, CALENDAR, DESCRIERE 👉 tu deschizi FB:https://fb.me/e/HBwu2skR

##ȘTIRI – ATELIERUL TEATRULUI „ZIUA UNU-I  CONSUMATOR” – METODĂ DE PARTICIPARE, CALENDAR, DESCRIERE 👉 tu deschizi FB:https://fb.me/e/13O1dbI7r

##ȘTIRI – ATELIERUL TEATRULUI „GEOGRAFII INTERIOARE” – METODĂ DE PARTICIPARE, CALENDAR, DESCRIERE 👉 tu deschizi FB:https://fb.me/e/1rybeLS16

Descrierea proiectului / comunicat de presă. “Se mi lasci…non vale! – conoscere e prevenire” este un proiect pentru a face orașele și așezările umane incluzive , sigure, persistente și durabile. Este un proiect inovativ propus și implementat de Asociația Promovare Socială “Centrul de documentare privind conflictele de mediu – CDCA Abruzzo” și este destinat întregul teritoriu al regiunii Abruzzo.

Proiectul, cu o durată totală de 9 luni, se va încheia în Octombrie 2021.

Obiectivul principal al proiectului este de a sensibiliza cetățenii, autoritățile locale, companii și oricine din regiune, pe probleme de gestionare, dezvoltare  deșeurilor durabilă (Agenda 2030), schimbările climatice și economie circulară, prin implementatia si realizarea de seturi de activități care vizează atingerea diferitelor grupuri de populație și a organismelor publice si private.

Proiectul a fost finanțat de Regiunea Abruzzo cu determinarea nr. DPG022 / 17 din 08.02.2021 al regiunii Abruzzo – Departamentul pentru sănătate și bunăstare – Serviciu de programare Social – dpf014, având ca rezultat cesionarul apelului regional pentru „Finanțarea inițiativelor și proiectelor de relevanță regională promovată de organizațiile de voluntariat și asociațiile de promovare socială pentru desfășurarea de activități de interes general ”.

Punctul de plecare pentru concepția proiectului a fost analizarea încrucișarea datelor ISTAT, referitoare la cheltuielile pentru colectarea deșeurilor și evoluția demografică. Analizarea încrucișarea datelor ISTAT referitoare la cheltuielile de colectare a deșeurilor și evoluția demografică din regiune Abruzzo a făcut posibilă identificarea unor interacțiuni importante. Cheltuieli medii între 2014 și 2019 lunar familial pentru colectarea deșeurilor (Coicop 04.42) în sudul Italiei și a crescut în medie cu 2% anual, trecând de la 20,39 euro la 22,83 euro. În 2018, la Chieti procentul de colectare reciclarea a fost de 69,4% (Sursa: Raportul deșeurilor urbane 2019, ISPRA). Aceasta este cea mai mare valoare din regiunea Abruzzo, cu o creștere de 16% în ultimii cinci ani, dar nu fără valori mai putine virtuose: peste 50.000 de tone de produse nediferențiate sunt gestionate  anual.

De asemenea, toate abandonele deșeurile iresponsabile din diferite fracțiuni reprezintă un cost pentru comunitate care trebuie să suporte taxele de recuperare, eliminarea și eventual recuperarea siturilor. Un alt punct de slăbiciune este dificultatea comunicarea interculturală referitoare la gestionarea corectă a deșeurilor în vederea incluziunii minorităților lingvistic. În acest scop, dorim să implicăm mediatori culturali voluntari apropiați comunităților străine de apartenență, capabil să sensibilizeze și să contribuie in mod activ la succesul proiectului, pe lângă traducerea diferitelor materiale în cele mai vorbite 7 limbi străine .

Proiectul  “Se mi lasci… non vale! – conoscere e prevenire” este potrivit pentru a satisface aceste nevoi. Suntem conștienți că fenomene precum abandonarea deșeurilor și risipa de alimente (dar și de energie și apă), depind adesea de stilurile de viață zilnice, atât în familii și în activități publice și private. Este esențial să primiți informații detaliate într-un fel foarte intens și creează conștientizare cu privire la pericolul, daunele și costurile economico-sociale ale unui mod determinat de a face, de a genera o schimbare a stilului de viață și, prin urmare, o schimbare al comportament incorect la toate nivelurile societății.

Vom folosi, pentru a aborda toate aceste aspecte, diferite metode de comunicare: redactarea dosarelor detaliate, infografice, video / audio ale diseminarea mass-media și întâlniri publice și explicații ale proiectului cu activități de laborator.

Diverse materiale vor fi traduse în (cele mai populare) 7 limbi străine din regiunea Abruzzo.

În mod specific, subiectele abordate vor fi:

1. Ciclul deșeurilor, livrarea corectă și reciclarea mărfurilor la sfârșitul vieții lor: cele 4 R “;

2. Daune cauzate de abandonarea deșeurilor în natură și beneficii sociale, de mediu și economice si asumarea unui comportament responsabil și durabil “; 3. „Utilizări alternative ale alimentelor – evitarea risipa de mâncare și multe altele “;

4. „Dezvoltare durabilă, schimbări climatice și economie circulară -comportament responsabil care trebuie adoptat “. Proiectul, deși virează la întreaga regiune, își găsește bazele conceput în planul de acțiune al contractului râului Feltrino, al cărui CDCA Abruzzo și ECOLAN spa sunt subscriitori. Valoarea adăugată adusă de acesta din urmă este decisivă în faza de proiectare și implementare a activităților proiectului.

Traseul laboratorului implică lucrătorii de spectacol pentru a reduce dificultăți pe care pandemia Covid 19 le-a cauzat categoriei. Profesioniștii implicați sunt toți înrudiți către companiile de teatru din Abruzzo, în oamenii lui Marcello Sacerdote, Francesca Camilla D’Amico, Eva Martelli și Cristian Zulli. Producțiile audio-video vor fi realizate de Enzo Testa și suportul tehnic -operațional va fi garantat de Barbara Gammaraccio. Parcursul de laborator , datorit la emergenta pandemica, va avea loc de la distanță și, acolo unde este posibil, în prezență. Având în vedere realizarea traseului laborator a fost lansată o “competiție de idei” care va face obiectul unuia dintre cele 4 module de laborator ale căror informațiile sunt date în infografia atașată. Toate modulele laboratoriul vor avea loc în luna Septembrie 2021. Proiectul este în construcție. Este posibil să rămâneți actualizat prin intermediul rețelelor sociale și  site-urile web ale Asociației și ale CdF Feltrino.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: